לןגן

מוקפץ סיני ירקות ל"פסח" ממכר של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 02/04/2021 | 11:45
מוקפץ סיני ירקות ל"פסח" ממכר של סבתא לאה

תקציר המתכון: דלישס!!! מוקפץ הכי טעים שיש עם "טריק קטן" מהיר ופשוט להכנה (10 דקות) הכל בתבנית אחת ולתנור.

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לירקות

לרוטב

אופן הכנה

  1. לחמם תנור אפייה ל-200 מעלות טורבו

  2. מניחים בתוך תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה את הירקות החתוכים, מלבד הברוקולי, הכרוב הלבן והכרוב הסגול

  3. יוצקים שמן מעל, מתבלים בתבלינים (מרק עוף, אבקת שום גבישי, מלח, פלפל שחור) ומערבבים היטב היטב ככה שהירקות ייעטפו היטב בשמן ובתבלינים

  4. והנה ה"טריק הקטן" ... מיישרים לשכבה אחידה את כל הירקות בתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות, מוסיפים לתבנית (זהירות חם) את פרחי הברוקולי, הכרוב לבן, הכרוב אדום, מערבבים היטב בעזרת כף עץ ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות אפייה או עד שכל הירקות מזהיבים. ממליצה לערבב את הירקות פעמיים שלוש בזמן האפייה

  5. מוציאים את הירקות מהתנור, מוסיפים את האטריות שבושלו לפי הוראות היצרן, מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב (רוטב טריאקי, רוטב סויה, סילאן, רוטב צ'ילי) יוצקים על הירקות והאטריות ומערבבים היטב היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך ומגישים

  6. טיפ... אפשר ורצוי להשתמש בכל סוג הירק שאתם אוהבים

  7. זהו מוכן! מוקפץ מושלם בלי הרבה לכלוך, יותר בריא, בלי הרבה שמן, בלי הרבה עבודה ובלי הרבה לכלוך

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה