לןגן

עלי מנגולד (עלי סלק) ממולאים בבשר ואורז של סבתא גלדיס

מאת: לאה מאיר, פורסם: 31/03/2021 | 06:21
עלי מנגולד (עלי סלק) ממולאים בבשר ואורז של סבתא גלדיס

תקציר המתכון: במילה "מעדן", מנה מנצחת, ממכרת, טעימה בטירוף.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לממולאים

לרוטב הממולאים

אופן הכנה

  1. הכנת מילוי הממולאים...

  2. מערבבים היטב בקערה גדולה את האורז, הבשר וכל מרכיבי המילוי הנוספים עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד

  3. הכנת הממולאים...

  4. שוטפים היטב את עלי המנגולד ומפרידים את החלק הירוק מהחלק הלבן הקשה, לא לזרוק את החלק הלבן אלא לקצוץ גס, לבשל במים עד להתרככות ולשים בצד כתחתית לממולאים

  5. ממלאים סיר במים חמים, מביאים לרתיחה וחולטים קלות את העלים כ-5 עד 10 שניות בלבד, אחד אחד, מוציאים ומקררים

  6. פורסים עלה מנגולד חלוט על משטח עבודה ובקודקודו מניחים 2 כפות מתערובת האורז והבשר, מקפלים את הצדדים כלפי פנימה, מגלגלים עד שנוצרת כרית קטנה, שימו לב!!! יש להקפיד שהמילוי לא בורח מהצדדים

  7. סידור סיר הממולאים...

  8. לאחר גמר מילוי כל העלים בתערובת האורז והבשר, מוסיפים לסיר גדול עם מכסה (סיר סוטאז') את החלק הלבן שבושל עד להתררכות בתחתית הסיר, מסדרים בצורה יפה את הממולאים מעל החלק הלבן, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה, יוצקים מסביב לממולאים בזהירות, מביאים לרתיחה למשך 2-3 דקות, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, סוגרים את הסיר במכסה, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים כחצי שעה עד שהאורז מוכן ומגישים ויאללה חגיגה

  9. טיפ...

  10. אם נשאר לכם מתערובת המילוי אפשר למלא בכרוב או בירקות שאוהבים

  11. זהו מוכן! ממליצה בחום, ההשקעה משתלמת, מתכון בטוח וטעים

  12. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה