לןגן

עוף שלם עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול בניחוח כפרי

מאת: אורלי שמש, פורסם: 30/03/2021 | 09:36

תקציר המתכון: בערב החג נזכרתי שאין מספיק אוכל, שלפתי עוף קפוא ושמתי במיים להפשרה, מקוצר הזמן אלתרתי משהו התפללתי שיספיק להתבשל ויהיה אכיל, ובסוף זה נטרף!!

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מניחים את הבצל הפרוס בתחתית סיר

  2. מעל מניחים את העוף

  3. בצדדים שמים את תפוחי האדמה

  4. מפזרים את המלח ופלפל שחור גרוס טימין ורוזמרין

  5. מפזרים את השום מעל ומסביב

  6. שופכים שמן זית בסיבובים על כל המרכיבים

  7. שופכים את הסילאן באותה הצורה

  8. מדליקים את הגז על אש נמוכה , מכסין את הסיר לארבעים דקות , אחרי ארבעים דקות הופכים את העוף לעוד חצי שעה בערך להשחמה מהצד השני ושוב הופכים לרבע שעה , בודקים שתפוחי האדמה מבושלים , מתקנים תיבול של מלי ופלפל וזהו, בתיאבון

  9. אם לא ממהרים וזה ערב שבת , אז אפשר להעביר לפיירקס או תבנית חד פעמית לכסות ולהניח על הפלטה עד הארוחה, אין צורך להוסיף מיים, העוף מפריש נוזלים ביחד עם השמן והסילאן