תקציר המתכון: כתף טלה חגיגי עסיסי וטעיםםםם רך וומיוחד מעדןןןן! השילוב של השוק טלה ירקות ויין פשוט חגיגה בפה.
קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
תצלומים למטה מתחת למתכון.
*לחמם תנור לחום של 220 מעלות.
** אם אין תבנית רוסטר,נפרוס 2 גליונות של נייר כסף (שיהיה חזק) ועוד גליון נייר אפיה מעל. -נורית ג.
ראשית נחדיר לשוק טלה שיני שום. בעזרת סכין חדה ניצור "חור" בשוק טלה ומיד נכניס רבע או חצי שן שום.
ונחדיר אותה פנימה. כך נמלא את השוק טלה בשיני שום. אם אינכם אוהבים דלגו או שימו פחות. נורית ג..
כל פעם לעשות חור ומיד להכניס. לא לעשות חורים ואחר כך להכניס.. לא תמצאו החורים. חח.
אני מוסיפה שיני שום עם הקליפה ומפזרת מסביב..
אפשר לסגור את הכתף על האש ואז להכניס הכל לתבנית ולתנור.
כעת נשים השוק טלה בתבנית ונתבל בחרדל דיז'ון, שמן זית כמון, פלפל שחור, הל..
להניח הענפים של הטימין והרוזמרין גם שיתנו ריחות וטעמים..
לסדר הירקות שחתכנו מסביב לשוק הטלה. . נורית ג.
לצקת היין מעל על הכל אם היין נראה לכם הרבה, שימו חצי כמות..
הכניסו לתנור החם לכ-30 דקות בערך. הוציאו מהתנור, הפכו השוק טלה והכניסו לעוד כ-30 דקות.
הוציאו מהתנור והנמיכו ל-150 מעלות, שפרו טעמים ו"הרטיבו" השוק טלה בעזרת הנוזלים שהנוצרו.
כסו את התבנית בנייר כסף. הכניסו לתנור לעוד כשעה ורבע -שעה וחצי..
אפשר להוציא עוד פעם ולהרטיב השוק טלה עם הנוזלים..
ניתן להכניס מזלג ולראות שהנתח מוכן..
להוציא הכיסוי ולהשחים מלמעלה כ-10 דקות
להוציא ולתת לשוק טלה מנוחה קלה של רבע שעה לפני שאוכלים..
לחתוך לפרוסות דקות ויפות.. נורית ג.
** בשום אופןןןן לא לזרוק העצמות. יש המון בשר בעצמות. להתענג על העצמות בנפרד... ולבד!!!.
ב ת י א ב ו ן!!!.