לןגן

רוגעלך🥐

מאת: Shaked Laskar, פורסם: 20/03/2021 | 11:01
רוגעלך🥐

תקציר המתכון: רוגעלך❤️ מתכון של קרן אגם

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

בצק

מילוי

לזיגוג

אופן הכנה

  1. במיקסר - קמח , שמרים , סוכר , ביצים אחת בכל פעם, חמאה , מלח , ואז חלב בהדרגה.

  2. לשים 8 דק בערך לבצק נעים

  3. משמנים את כדור הבצק מעט ומעבירים להתפחה של שעה וחצי.

  4. בסמוך לסיום זמן ההתפחה, מערבבים את מלית הקקאו ( חמאה מומסת)

  5. מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים לשניים

  6. מרדדים לעיגול ומורחים על הבצק חצי ממליץ הקקאו.

  7. מקפלים לחצי ודואגים שהחלק הרחב יהיה מולכם

  8. מרדדים שוב עד שהקקאו נטמע בבצק וחותכים למשלושים

  9. מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לצר

  10. מתפיחים שוב 20 דק

  11. מחממים תנור ל180• , מברישים את הרוגעלך בביצה טרופה ומים

  12. מפזרים שומשום ולתנור לחצי שעה

  13. בסיר קטן מרתיחים סוכר ומים , מנמיכים ומבשלים עוד חמש דק עד למרקם סמיך.

  14. מברישים את הרוגעלך בסירופ בנדיבות רבה!!!

  15. בתאבון🙏🏻