לןגן

קדרת עוף ביין לבן, שורשים ושום ירוק מאת סבינה ולדמן

מאת: Chef Osi, פורסם: 20/03/2021 | 03:49
קדרת עוף ביין לבן, שורשים ושום ירוק מאת סבינה ולדמן

תקציר המתכון: מקור: השולחן

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1. מחממים שמן בסיר רחב וגבוה שיכול להיכנס לתנור ומזהיבים בצל וכרישה על להבה בינונית-גבוהה כ-10 דקות. מוסיפים שורשי סלרי, שומר, כוכבי אניס, עלי דפנה ופלפל אנגלי ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתבלינים מעלים ניחוח.

  2. 2. מחממים תנור ל-160 מעלות. מתבלים את העוף במלח ופלפל.

  3. 3. מוסיפים לסיר 1/2 צרור שמיר ומניחים עליו את העוף. יוצקים יין ומגבירים את הלהבה. מפזרים סביב העוף ראשי שום ומבשלים 3 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומניחים על העוף את יתרת השמיר.

  4. 4. מכסים את הסיר במכסה או ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור לשעתיים וחצי.

  5. 5. מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות, מסירים את הכיסוי וצולים 25-20 דקות להשחמה.