לןגן

מרק צח עם קניידלך

מאת: Chef Osi, פורסם: 20/03/2021 | 03:35
מרק צח עם קניידלך

תקציר המתכון: מקור: השולחן

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מתכון

  2. מרק צח עם קניידלך

  3. דצמבר 2018

  4. 7 דירוגים

  5. מרק צח עם קניידלך. צילום: shutterstock

  6. מרק צח עם קניידלך. צילום: shutterstock

  7. תודיעו לדודה לאה שהשנה תסתדרו בלי הקניידלך הקשיחים שלה והכינו לבד את הכופתאות הרכות והאווריריות של הדליקטסן

  8. 8 מנות

  9. 3 שעות

  10. קל

  11. כשר

  12. עוף

  13. מה צריך?

  14. החומרים

  15. ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

  16. עוף

  17. עוף

  18. גרון הודו

  19. גרון הודו

  20. בצלים

  21. בצלים

  22. כרשה

  23. כרשה

  24. גזרים

  25. גזרים

  26. גבעול סלרי

  27. גבעול סלרי

  28. עלי פטרוזיליה

  29. עלי פטרוזיליה

  30. סלרי

  31. סלרי

  32. עלי דפנה

  33. עלי דפנה

  34. מלח

  35. מלח

  36. פלפל שחור

  37. פלפל שחור

  38. פטרוזיליה

  39. פטרוזיליה

  40. שמן קנולה

  41. שמן קנולה

  42. קמח מצה

  43. קמח מצה

  44. ביצים

  45. ביצים

  46. מים

  47. מים

  48. כל המצרכים

  49. החומרים

  50. מה צריך?

  51. ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

  52. למרק

  53. 4 כרעיים עוף

  54. 1 גרון הודו גדול

  55. בצלים בינוניים קלופים

  56. 2 גבעולי כרשה

  57. 4 גזרים מקולפים

  58. שורש גבעול סלרי מקולף

  59. שורש עלי פטרוזיליה מקולף

  60. 1 צרור סלרי עלים

  61. 1 עלי דפנה

  62. מלח

  63. פלפל שחור בגרגרים שלמים

  64. צרור פטרוזיליה קטן

  65. לקניידלך

  66. 2 בצלים גדולים

  67. חצי כוס שמן קנולה

  68. 350 גרם קמח מצה

  69. 9 ביצים

  70. 1/2 ליטר מים

  71. 12 גרם מלח

  72. 4 גרם פלפל שחור טחון דק

  73. שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלותמה צריך?

  74. אופן ההכנה

  75. לקניידלך

  76. 1. קוצצים את הבצל דק ומטגנים אותו בשמן עד שהוא שקוף.

  77. 2. מערבבים את כל המרכיבים כולל הבצל והשמן שבו טוגן, ולשים לבצק רך. מכסים ומניחים בצד לשלושים דקות.

  78. 3. מרתיחים מרק בסיר שטוח. צרים מן הבצק כדורים במשקל של 50 גרם כל אחד. מכניסים לנוזל הרותח ומבשלים במשך 20 דקות. מוציאים עם כף מחוררת ומגישים עם מרק. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה.

  79. 4. רצוי לבשל את הקניידלך כמה שיותר קרוב להגשת המרק אבל אפשר גם להכין מראש ולחמם בתוך המרק.

  80. למרק

  81. 5. מכניסים את כרעי וגרון העוף לסיר גדול, מכסים במים קרים ולהביא לרתיחה.

  82. 6. מסירים מהאש, שופכים את המים ושוטפים את העופות.

  83. 7. מחזירים את העופות והגרון לסיר ומכסים במים חדשים. מביאים לרתיחה, מקפים את הקצף ומוסיפים לסיר את הירקות, המלח, הפלפל השחור ועלה הדפנה.

  84. 8. חשוב – לבשל מהתחלה עם קצת מלח כדי להוציא טעמים לנוזל אבל לא להמליח יתר על המידה, תוכלו להוסיף מלח בסוף ההכנה במידת הצורך.

  85. 9. מבשלים במשך שעתיים, מסירים מהאש, מסננים את המרק דרך מסננת דקה. טועמים ומתקנים תיבול.