לןגן

זיתים מבושלים בנוסח מרוקאי מתכון של תומר תומס

מאת: Chef Osi, פורסם: 20/03/2021 | 03:12

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מצרכים

אופן הכנה

  1. אופן הכנה:

  2. 1. מסננים את הזיתים מהנוזלים ושוטפים את הזיתים במי ברז ושמים בסיר ,שופכים מים רותחים מעל הזיתים ומבשלים 10 דקות.

  3. 2. לאחר 10 דקות ,שופכים את המים מהסיר וממלאים שוב מים חמים בסיר הזיתים ומבשלים 10 דקות נוספות על מנת להוריד את המרירות של הזיתים.

  4. 3. מתחילים בהכנת הרוטב: שמים את השמן,קוצצים את הפלפל חריף והגמבה.

  5. 4. שמים בסיר את הגמבה והפלפל חריף ומטגנים.

  6. 5. מגרדים את העגבניות.

  7. 6. מוסיפים לגמבה והפלפל כף רסק עגבניות וממשיכים בטיגון ולאחר מכן מוסיפים את הפפריקה מערבבים וממשיכים לטגן.

  8. 7. סוחטים מהעגבניות המגורדות את המים ומוסיפים לסיר,מערבבים ומוסיפים את התבלינים הבאים,כורכום,פלפל שחור גרוס.

  9. 8. מוסיפים לסיר את שיני השום הקצוצות מטגנים קצת ומוסיפים מים רותחים,שוב מערבבים,מוסיפים את הכמון והמלח.

  10. 9. מסננים את הזיתים מהנוזלי בישול ומוסיפים לסיר,מערבבים מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה.

  11. 10. מסירים מהאש ומגישים.