קיגל ירושלמי
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 18/03/2021 | 11:24
קטגוריה: פשטידות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
*קיגל ירושלמי*
-
1 חבילת אטריות 400 גרם
-
לבשל עם מים רותחים 5 דקות
-
לסנן בלי שטיפה
לקרמל
-
1/2 כוס שמן
-
1/2 כוס סוכר
-
לבשל על הגז עד שמקבל גוון שחום
-
להזהר לא לשרוף אותו
-
ברגע שמגיע לרתיחה לכבות את הגז
-
3/4 כוס סוכר
-
1-1/2 כפיות מלח
-
1 כפית פלפל שחור
-
3 ביצים L
אופן הכנה
-
להוסיף בזהירות את הקרמל לאיטריות ולערבב מהר כדי שהסוכר לא יקרש
-
להוסיף את הסוכר הפלפל והמלח
-
להוסיף את הביצים
-
ולערבב היטב
-
לחמם תנור על 200°
-
לאפות בסיר מכוסה 45 דקות
-
ועוד רבע שעה ללא כיסוי
-
באהבה נועם זיגדון 💞