לןגן

פשטידת כרובית

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 17/03/2021 | 15:10
פשטידת כרובית

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

חומרים לבצק

חומרים למילוי

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק:.

  2. בקערה מערבבים יחד את הקמח עם שמן הזית מוסיפים את השמנת והמלח.

  3. בתחילה מתקבל בצק דביק, לאחר לישה נוספת הבצק נוח לעבודה.

  4. משמנים תבנית פאי ומשטחים את הבצק על התחתית והדפנות של התבנית.

  5. מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים את הבצק 15-25 דקות.

  6. הכנת המילוי:

  7. מבשלים את הכרובית עם מים עד לריכוך קל לא לבשל יותר מידי.

  8. שוטפים ומפרקים לפרחים. במחבת מטגנים את הבצל עם שמן זית עד לקבלת צבע זהוב, מוסיפים את הכרישה הקצוצה וממשיכים לטגן כמה דקות, מוסיפים את הגזר המגורד וממשיכים לטגן כ-5 דקות מכבים את הגז.

  9. מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים.

  10. בקערה טורפים חלב עם ביצים, מוסיפים את הגבינות ומערבבים מוסיפים את הירקות פלפל שחור ומלח מערבבים, משטחים את הבלילה על תבנית הפאי, מפזרים גבינה צהובה מגורדת אופים בערך שעה ב-180 מעלות בתנור עד שמתקבל צבע זהוב והפאי מוכן.