לןגן

פאי ברוקולי

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 15/03/2021 | 16:55
פאי ברוקולי

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק:.

  2. בקערה מערבבים יחד את הקמח עם שמן הזית מוסיפים את השמנת והמלח.

  3. מתקבלת תחילה בצק דביק, לאחר לישה נוספת הבצק נוח לעבודה.

  4. משמנים תבנית פאי ומשטחים את הבצק על התחתית והדפנות של התבנית.

  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את הבצק כ-15-20 דקות.

  6. הכנת המילוי:

  7. מבשלים את הברוקולי עד לריכוך ושוטפים את הברוקולי ומפרקים לפרחים.

  8. במחבת מאדים את השום עם שמן זית עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את הגזר המגורד מטגנים כמה דקות מכבים את הגז.

  9. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים, מוסיפים את כל הגבינות ומערבבים.

  10. בקערה טורפים את החלב והביצים.

  11. מוסיפים לקערה את הירקות מהמחבת מערבבים, משטחים בתבנית הפאי, אופים בערך שעה ב-180 מעלות בתנור .

  12. עד שמתקבל צבע זהוב והפאי מוכן