לןגן

עוף ממולא

מאת: אורנה לביא, פורסם: 14/03/2021 | 17:02

תקציר המתכון: זה הולך לחפלה או ארוחה משפחתית. אני לא דתיה, אבל יש לי כמה חבר'ה דתיים שמתכוונים לעשות עופות ממולאים כאלו לסדר פסח. בקשו וקיבלו ממני את המתכון הזה. שיהיה לכולנו בתיאבון רב מאד, וחג שמח למי שחוגג.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשמן את תחתית התבנית עם שמן שומשום בעזרת מכחול טבחים

  2. לערבב את האורז עם השעועית והתיבול

  3. למלא את העופות באורז והשעועית והתבלינים 7/8 מהנפח הפנימי של העוף

  4. להעמיד את העופות בתבנית גדולה ועמוקה, לפזר ביניהם את האורז שנשאר (מומלץ להכין יותר מדי אורז) עם המרינדה ועם אותם תבלינים, לפזר מלמעלה את הקימל, לשים על כל עוף למעלה חצי עגבניה רכה בינונית וללחוץ עליה שתיכנס לעוף

  5. להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180° ולאפות חצי שעה, לבדוק את המצב עם קיסם ולהמשיך לאפות. לפי הטעם - well - או rare done וכו'. יותר טוב, למי שיש סבלנות, להנמיך את האש ולהוסיף זמן.

  6. לאכול את העוף טרי וחם. אפשר לחכות שיתקרר, לשים יום או יומיים במקרר במדף העליון ולחמם בתנור על חום לוהט, זמן קצר.

  7. טוב בתור מנה עיקרית, להגיש עם זה סלט ירוק או משהו דומה, אבל קר. ניגוד הטמפרטורות משחק פה תפקיד.

  8. בפעם האחרונה שעשיתי עוף ממולא, מנה ראשונה היתה סלט פטריות עם בצלי שאנטי מוחמצים ועם עגבניות שרי ועירית קצוצה. ועם יין אדום יבש.

  9. אם הייתי הערב עושה ארוחה כזאת, המנה האחרונה היתה פנקייק קפה עם גלידה לימון. ככה, זה מה שבא לי. ויש לי ליד הבית סופרמרקט 24/7 ואמנם עכשיו 5 בבוקר בערך אבל אני קריזיונרית. אז בתאבון לי!