לןגן

כרובית אפויה על מצע טחינה

מאת: חנה גולן, פורסם: 06/03/2021 | 12:12

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לטחינה

לרוטב

אופן הכנה

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומפזרים על מגש עם נייר אפייה ביחד עם רצועות בצל

  2. מזלפים מעל שמן זית ומלח אטלנטי ומכניסים לתנור ל40 דקות ב180 מעלות

  3. במקביל טוחנים במעבד מזון שמן זית לימון שום חרדל ונענע לרוטב הומוגני וחלק. במידת הצורך מוסיפים חצי כפית דבש/סוכר

  4. מכינים טחינה לדרגת הסמיכות הרצויה

  5. מזלפים על צלחת טחינה במרקם מעט סמיך

  6. מסדרים מעל את הכרובית מזלפים מהרוטב מלח גס שקדים פרוסים ומעט סומק .