קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
לקלף את תפוחי האדמה להכניס לשקית , ולבשל אותם במקרוגל כ 15 דקות או עד שיתבשלו..
לצנן את תפוחי האדמה ולגרר בפומפיה גסה, להוסיף מלח, ביצה לערבב ולהוסיף קמח בהדרגה תוך כדי ערבוב..כשהעיסה אחידה להכניס למקרר למשך שעה לפחות.
ליצור כדורים קטנים.
לשים על האש סיר עם מים, קורט מלח וכף שמן ולהביא לרתיחה..
להכניס לסיר את הניוקי כשהמים רותחים ולבשל עד שהניוקי צף על פני המים.
***
לסנן את הניוקי ולהגיש עם מעט חמאה רכה ופתיתי קשקבל .