לןגן

קרפלך

מאת: יפה רייפלר, פורסם: 05/03/2021 | 10:17
קרפלך

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק:

  2. לשים בקערה מים שמן ומלח ..

  3. ולהוסיף את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה.

  4. ללוש עד קבלת בצק רך ונעים למגע..

  5. להניח את הבצק בצד לצינון..

  6. (להוסיף בצד קמח לרידוד)

  7. הכנת המילוי:

  8. במחבת עם שמן לטגן את הבצל הקצוץ והבשר הטחון עד אידוי מושלם

  9. וטיגון מושחם..

  10. לתבל את שילוב הבשר והבצל ..להוסיף פירורי לחם לצנן ולהעביר למעבד מזון

  11. עם הלהב.. לטחון לעיסה חלקה ואחידה..

  12. הקרפלך:

  13. לחלק את הבצק ל-4 חלקים..לרדד כל חלק על משטח מקומח

  14. לקרוץ עיגולים..במרכז כל עיגול להניח כ-2\1 כפית מילוי ולסגור לחצי

  15. בצביטה מסביב.. למשוך בעדינות את הקצוות ולחבר בינהם ..

  16. *

  17. להניח את הקרפלך הממולאים על משטח מקומח..

  18. *

  19. לבשל מרק צח או מרק עם ירקות שאוהבים..

  20. ולהוסיף את הקרפלך בזמן רתיחה..

  21. להנמיך להבה ולבשל עוד כ-20 דקות..