לןגן

שבקייה

מאת: יפה רייפלר, פורסם: 05/03/2021 | 09:53
שבקייה

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לסירופ סוכר

אופן הכנה

  1. ההכנת הבצק:

  2. להכניס לקערת מיקסר את כל המצרכים למעט הקמח .

  3. את הקמח להוסיף בהדרגה עד קבלת בצק רך ונעים.

  4. להניח את הבצק בצד.

  5. הכנת הסירופ:

  6. לשים בסיר את מרכבי הסירופ

  7. ובשל מעל להבה נמוכה

  8. עד שיצטמצם ויסמיך.

  9. הכנת השבקיה..

  10. לחלק את הבצק לשלושה כדורים.

  11. לרדד כל כדור למלבן בעובי 1/2 ס"מ

  12. אפשר צורה כמו השבקייה המסורתית או צורת כעכים או עם צורניות פרחים וכ"ו...

  13. לטגן בשמן עמוק עד הזהבה יפה

  14. לתבול בסירופ ולפזר מעל שומשום קלוי או סוכריות צבעוניות..