לןגן

עלי בוריק (במברשת)

מאת: יפה רייפלר, פורסם: 05/03/2021 | 09:24
עלי בוריק  (במברשת)

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב את הקמח עם מלח, חומץ ושמן ..

  2. את המים להוסיף בהדרגה ללוש ולהוסיף מים וללוש עד קבלת

  3. מרקם רך, חלק ואחיד.

  4. להניח לבצק לנוח כשעה..

  5. לחמם מחבת על להבה קטנה..להעביר על המחבת ניגוב עם ניר משומן..(פעם אחת).

  6. לקחת מברשת עמידה בחום לטבול בבצק ולהבריש את תוך המחבת במהירות מריחה אחידה ככל שניתן.

  7. אחרי מספר שניות לשחרר קצה מהעלה ולהוציא מהמחבת..

  8. להניח את העלה על מגבת ולכסות ..להכין אחד אחד ולהניח עלה על עלה ולכסות (כדי לשמור על לחות העלים).

  9. בסיום לעטוף את העלים עם נייר פרגמנט ולהכניס לשקית ניילון.

  10. לשמור בקרור או מקפיא אם לא משתמשים מיד .