סלונה- דגים ברוטב חמוץ מתוקה
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 02/03/2021 | 11:23
קטגוריה: דגים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
*סלונה - דג עם עגבניות שום ונענע*
-
אמא שלי ז"ל היתה מכינה את הסלונה בתנור אני מעדיפה לבשל אותם בסיר
-
8 מנות דג נסיכה או בקלה
-
2 בצלים גדולים פרוסים דק
-
6 עגבניות בשלות פרוסות
-
1/2 ראש שום
-
1/2 צרור נענע טרי
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
מיץ מחצי לימון
-
כף סוכר
-
1/2 כפית כורכום
-
פלפל שחור
-
מלח
-
שמן
אופן הכנה
-
להשרות את הדג במים עם חומץ כרבע שעה לסנן ולסחוט היטב
-
להשחים את הבצל עם שמן
-
לסדר את הדגים מעל
-
לכסות עם פרוסות עגבניות
-
לפזר עלי נענע קצוץ ושום
-
לתבל
-
לכסות את הסיר ולבשל כ-45 דקות
-
אין צורך להוסיף מים העגבניות מפרישות נוזלים
-
בהצלחה נועם זיגדון 💞