לןגן

סופגניות

מאת: יפה רייפלר, פורסם: 02/03/2021 | 00:06
סופגניות

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח יחד עם השמרים, סוכר, וניל, מלח, גרידת לימון.

  2. להוסיף את הביצה, חלמון, חלב, חמאה, ברנדי, מים וללוש עד קבלת בצק רך ואחיד.

  3. להמשיך וללוש עוד כ-5 דקות בערך.

  4. לכסות את הקערה עם הבצק במגבת עד שיתפח ויכפיל את הנפח.

  5. לרדד את הבצק לעובי 1 ס"מ

  6. לקרוץ עיגולים ולהניח על ריבועי ניר אפייה ושוב להתפיח.

  7. בסיר קטן לשים שמן לטיגון עמוק ולחמם לחום נמוך. להכניס לסיר סופגניה עם ריבוע נייר האפייה ולטגן עד שהנייר נפרד מהסופגניה שהזהיבה.

  8. להוציא את הנייר ולהפוך את הסופגניה לצד השני עד הזהבה

  9. להזריק לסופגניות ריבה ולפזר מעל אבקת סוכר