בוריק בלוז - עלי בוריק במילוי אגוזים
מאת: יפה רייפלר, פורסם: 01/03/2021 | 18:02
קטגוריה: עוגיות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
2\1 כוס שקדים מולבנים גרוסים
-
2\1 כוס אגוזי מלך גרוסים
-
2\1 כוס אגוזי פקאו גרוסים
-
2\1 כוס אגוזי לוז גרוסים
-
2 כפיות אבקת סוכר
-
4\1 כוס (ח"פ) דבש או סילאן
-
*
-
כ- 15 עלה בוריקשמן לטיגון
לסירופ
-
1 כוס מים
-
3 כוסות סוכר
-
2 טיפות מי זהר
-
1 עלה עטרה
-
2\1 לימון
-
לשים בסיר ולבשל על להבה נמוכה עד שיתקבל סירופ סמיך וצמיגי..
-
לפיזור מעל-
-
50 גרם שומשום קלוי..
אופן הכנה
-
את כל האגוזים הגרוסים מערבבים עם אבקת סוכר וקולים קלות במחבת בסיום להוסיף את הדבש או הסילאן ולערבב היטב..(אפשר להחליף את הדבש בריבה)
-
*
-
להניח עלה על משטח עבודה, למלא בכף ממלית האגוזים וליסגור בקיפול משולש.
-
לטגן בשמן חם עד הזהבה..
-
לטבול בסירופ ולפזר מעל שומשום קלוי..