לןגן

ג'חנון עם חמאה ומחמאה

מאת: יפה רייפלר, פורסם: 01/03/2021 | 00:22
ג'חנון עם חמאה ומחמאה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למריחה

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר לשים קמח ולהוסיף מלח, סוכר, דבש, שמן ולהוסיף 2 כוסות מים בהדרגה וללוש עד קבלת בצק אחיד ורך..

  2. לתת לבצק לנוח כ- 8 דקות ושוב ללוש, שוב מנוחה 5 דקות ושוב ללוש.. לחזור על הפעולה 3 פעמים.

  3. לחלק את הבצק ל 12 עיגולים במגש מקומח לתת מנוחה כשעה .

  4. לקחת מעט מחמאה רכה

  5. לקחת עיגול אחד ולרדד אותו דק דק על משטח משומן

  6. למרוח את הבצק עם מעט מחמאה רכה, לקפל צד אחד לאמצע, לקפל את הצד השני לאמצע קיפול מול קיפול

  7. למרוח שוב מעט מחמאה רכה ורצועות חמאה . ולגלגל את הבצק לג'חנון לשים בסיר משומן ומרופד במשטח פרוסות לחם ולבודד עם נייר אפייה .

  8. כך להמשיך עם כל העיגולים.

  9. מעל הג'חנון בסיר לפזר חתיכות חמאה שנשארו.

  10. את הסיר להכניס לפלטה בתנור למשך כל הלילה.

  11. להגיש עם עגבניה מרוסקת, סחוג

  12. וביצה קשה חומה.

  13. הערה:

  14. את המחמאה וחמאה אפשר להחליף במרגרינה.