לןגן

ריבת אתרוגים

מאת: יפה רייפלר, פורסם: 01/03/2021 | 00:07
ריבת אתרוגים

קטגוריה: ריבות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשטוף היטב את האתרוגים ולחתוך אותם לקוביות קטנות 1×1 ס"מ .

  2. להכניס לסיר ולכסות עם מים פושרים .

  3. לשים מעל להבה בינונית ולהביא לרתיחה..

  4. לסנן ולזרוק את המים שהרתחנו בהם את חתיכות האתרוגים ולמלא שוב מים פושרים ושוב להביא לרתיחה.

  5. לחזור על הרתחת קוביות האתרוגים והחלפת המים לפחות 6 פעמים להפחתת המרירות וחיטוי הפרי.

  6. לקרר את האתרוגים ולסלק מהם את הגרעינים..

  7. להכניס את האתרוגים הנקיים מגרעינים למעבד מזון ולגרוס את חתיכות האתרוגים.

  8. להכניס לסיר את האתרוגים הגרוסים, הסוכר ו-2 כוסות מים לערבב ולרקוח את הריבה מעל להבה נמוכה למשך כשלוש שעות לסחוט לתוך הריבה את הלימון לערבב היטב ולבשל עוד כחצי שעה..או עד קבלת ריבה זהובה .

  9. לצנן לשמור בצנצת במקרר..או למהר ולחלק למי שצריך..

  10. ריבה עם סגולות מבורכות..