לןגן

לחמעג'ון

מאת: יפה רייפלר, פורסם: 28/02/2021 | 20:04
לחמעג'ון

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למלית הבשר

אופן הכנה

  1. להוסיף לקערת המיקסר את הקמח, שמרים, סוכר, מלח ולערבב..

  2. להוסיף שמן זית, ביצה ..להתחיל לערבל עם וו לישה ולהוסיף את המים בהדרגה.

  3. הבצק יהיה רך ודביק.

  4. לשמן קצת עם שמן זית לכסות עם ניילון

  5. נצמד ולהניח בצד להתפחה. בערך שעה..

  6. מלית הבשר:

  7. במחבת עם כף שמן לאדות את הבצל ולהוסיף את הבשר הטחון, שומן כבש, שום, ותבלינים לאדות ולפרק עם מזלג גבשושים של הבשר.

  8. לתקן טעמים ולהוסיף צנוברים, עגבניה מגורדת ורסק עגבניות..

  9. לערבב, לכבות להבה ולצנן מעט..

  10. הרכבת המאפה:

  11. לקחת כדור בצק בגודל שבוחרים,

  12. לפתוח את הבצק עם ידיים משומנות ולשים בתבנית מעל נייר אפייה..

  13. על הבצק לשים ממלית הבשר

  14. לשטח ולהצמיד היטב לבצק..

  15. להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180% מעלות צלזיוס ולאפות כ- 30 דקות או עד שהמאפה מזהיב..

  16. להגיש חם עם טחינה וסלט ירקות..