לןגן

קן לפקאן

מאת: יפה רייפלר, פורסם: 28/02/2021 | 18:45
קן לפקאן

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

סירופ סוכר

אופן הכנה

  1. לסירופ:

  2. לשים בסיר את הסוכר, מים ולימון ולבשל את הסירופ על אש נמוכה עד שיסמיך..

  3. הכנת המאפה:

  4. בקערה לשים את החלב החם, סוכר, שמן, מלח, וניל, שמרים וקמח תוך כדי לישה עד קבלת בצק רך ולא דביק..

  5. את הבצק נחלק ל-5 כדורים ולהניח במגש, לכסות ולתת לבצק לתפוח כ-20 דקות.

  6. על משטח מקומח בקורנפלור לרדד כל עיגול בצק למלבן בערך בגודל 30×40 נפזר מעט קורנפלור, לקפל ולהניח בצד..

  7. כך נרדד את כל הכדורים..

  8. העלה המרודד נמרח חמאה מומסת ומעל נניח את העלה המרודד השני ושוב נמרח חמאה ממומסת ונניח מעל עוד עלה מרודד וכך את כל 5 הכדורים המרודדים.לקפל את קצה הדפים כמו רולדה ולחתוך עובי של 6 ס"מ בערך לקפל וליצור צורת קן ולשים במרכזו פקאנים גרוסים מעט גרגרי סוכר וקמצוץ קינמון.

  9. להניח את המאפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש על 200% מעלות צלזיוס עד הזהבה יפה.

  10. להוציא מהתנור ולטפטף בנדיבות מעל המאפה סירופ סוכר

  11. (או אבקת סוכר)..

  12. להגיש חם

  13. תהנו..