לןגן

פקוס ממולא

מאת: יפה רייפלר, פורסם: 28/02/2021 | 18:03
פקוס ממולא

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למלית

לרוטב

אופן הכנה

  1. לחצות ולרוקן את תוך הפקוס ולשים בקערה .

  2. בקערה שניה לשים אורז להשרייה כ-5 דקות

  3. לאחר מכן לשטוף ולסנן..

  4. במחבת עם שמן זית לאדות את הבשר והשומן

  5. להוסיף בצל יבש, שום כתוש, נענע ואת המלח והתבלינים.

  6. להוסיף את האורז עם מים ולערבב היטב כ-2 דקות.

  7. ולכבות להבה.

  8. למלא את הפקוס

  9. ולהניח בצד.

  10. הכנת הרוטב:

  11. לשים בסיר שמן זית את התוכן שרוקן מהפקוס ובצל קצוץ לאדות קלות ולהוסיף את עגבניות ..

  12. לפזר מעל עלי נענע ושום קצוץ..

  13. מעל מצע השרי ונענע להניח את הפקוס כשהפתח כלפי מעלה.

  14. להוסיף מים עד חצי מגובה הפקוס.

  15. לבשל על להבה נמוכה כשעה

  16. או עד צמצום הנוזלים ..

  17. להגיש חם..