לןגן

קורסונים

מאת: נטלי חסאן, פורסם: 24/02/2021 | 19:45
קורסונים

תקציר המתכון: נדיר ברמה שבעוית

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. המאפה הזה כל כך מתאים למזג האוויר שלנו.. בפרט לערבים ארוכים עם ריח השוקולד, אני רק כותבת שהם נחטפים!!!! מלית השוקולד באמת מיוחדת.. אל תוותרו עליה!! 🌹רוגלך הכי מוצלח/פרח גבסו🌹 *מצרכים לבצק* כף שמרים יבשים. חצי כוס מים(ובמידת הצורך להוסיף בהדרגה). 3 וחצי כוסות קמח. חצי כוס סוכר. ביצה גדולה. מעט מלח. 100 גרם מחמאה. *מצרכים למלית* 200 גרם שוקולד מריר. 100 גרם מחמאה. 80 גרם פודינג בטעם שוקולד. חצי כוס סוכר. ביצה טרופה עם מעט סוכר מלח ומים. *מצרכים לסירופ* חצי כוס סוכר. חצי כוס מים. מעט תמצית וניל. פלח לימון. *אופן ההכנה* בקערה מתסיסים את השמרים עם חצי כוס מים לעשר דקות. מוסיפים קמח סוכר ביצה מלח ולשים לחמש דקות. מוסיפים מחמאה רכה וממשיכים ללוש לעוד חמש דקות. מניחים להתפחה של חצי שעה. בזמן ההתפחה מכינים את המלית.. ממיסים במקרוגל את השוקולד עם הסוכר והמחמאה בפולסים קצרים. מוציאים מהמקרו מערבבים היטב ומוסיפים את הפודינג. מערבבים שוב עד שמתקבל מלית במרקם משחתי. מחלקים את הבצק ל 2 חלקים. מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעלה דק מאוד לצורה מלבנית. מורחים רק חלק אחד של עלה הבצק ומקפלים את החלק השני על שכבת השוקולד. חורצים עם גלגלת למשולשים. כל משולש מגלגלים מהחלק הרחב לצר ומותחים כל פעם את הקצה של המשולש. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מכינים כך גם את החלק השני של הבצק(במידה והמלית חזקה מחזירים למקרו לכמה שניות) מכניסים את התבנית לתנור להתפחה של תא אדים. בזמן ההתפחה האחרונה מחממים את מצרכי הסירופ לעשר דקות ומניחים בצד. אחרי ההתפחה האחרונה מוציאים את הבצק מברישים בביצה טרופה מחממים תנור על 200 מעלות טורבו ואופים לעשרים דקות בערך.. אחרי האפיה מברישים בסירופ. *כוס המדידה היא כוס חד פעמית לשתייה חמה. *כמות הרוגלך לחצי קילו 25 רוגלך. בהצלחה🌹