תקציר המתכון: נוסח מהפכני לגפילטעפיש, הרפתקה של מוזה לילית... מי רוצה לצלול אתי לקסם החדש? הכמויות - לסיר גדול מלא גפילטע. אפשר להקפיא אותם לזמן קצר.
קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
לערבב את כל המרכיבים חוץ מהמים, השמן והלימון. וללוש הרבה זמן.
לעשות קציצות ולערוך אותן על מגש.
לשים אותן במדף העליון במקרר, במגש מכוסה - לפחות 5 שעות.
למרוח שמן שומשום על קרקעית הסיר - סיר עם קרקעית עבה. להרתיח את השמן.
להניח את הקציצות על קרקעית הסיר בעדינות. לתת להן להיטגן קצת משני הצדדים. שיקבלו צבע יפה וריח טוב.
להוסיף מים שיכסו את הקציצות ועוד קצת. להרתיח את המים. להנמיך את האש לחום בינוני ולהזיז את מכסה הסיר ככה שלאדים יהיה מאיפה לצאת.
לבשל בערך חצי שעה. לשים לב שיש מספיק מים. אם צריך - להוסיף מים רותחים.
להוציא על רשת, שיתקררו.
לשים בקערה ולכסות. לשמור במקרר. הגפילטע יותר טעים כשהוא קר.
בהגשה למזוג על הגפילטע טיפונת מיץ לימון צהוב ולפזר עליהם קצת גרידת קליפת לימון צהוב.
מתאים לקיץ. למה שמתי את זה פה עכשיו, באמצע החורף? כי אני מתגעגעת לקיץ.