לןגן

בעבע בתמר

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 23/02/2021 | 19:01
בעבע בתמר

תקציר המתכון: עוגיות ממולאות בתמר מהמטבח העירקי שמכינים לפורים

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

חומרים למילוי

אופן הכנה

  1. בקערה מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר מערבבים מוסיפים את המלח והשמן ומערבבים מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישת הבצק עד שהבצק מתנתק מדפנות קערת המיקסר.

  2. הבצק צריך להיות נעים למגע לא דביק ומביאים לתפיחה בערך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  3. אופן הכנת המילוי:

  4. במחבת מחממים מעט שמן מוסיפים את התמרים ומערבבים מוסיפים קינמון מערבבים עד שהתמרים נהפכים לעיסה אחידה.

  5. לאחר שהבצק תפח מחלקים את הבצק לכדורים, מחלקים גם את המרים לעיגולים.

  6. פותחים כל עיגול בצק שמים כדור מלית סוגרים, בקערה שמים שומשום טובלים בשומשום ומשטחים כל עיגול במערות מחוררים במזלג מברישים עם ביצה טרופה, מסדרים בתבנית מרופדת בניר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש 200 מעלות כעשרים דקות.