לןגן

קובה מטפוניה

מאת: יפה רייפלר, פורסם: 23/02/2021 | 11:23
קובה מטפוניה

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למרק

למילוי הקובה

למעטפת

אופן הכנה

  1. ההכנה:

  2. המילוי:

  3. לשים בקערה את הבשר הטחון, בצל קצוץ, שמן ותבלינים לערבב לעיסה אחידה.

  4. ליצור כדורום ולהניח על מגש בצד..

  5. הכנת המעטפת:

  6. בקערה לערבב סולת, מלח ושמן. לצק את המים בהדרגה עד קבלת עיסה רכה ואחידה .

  7. (אם חסר קצת מים להוסיף בהדרגה)

  8. לתת לבצק לנוח כ-10 דקות.

  9. לקחת כדור בצק בגודל פינפונג ליצור בו שקע, לשים בשקע קציצה ולסגור קצוות ולמעוך בעדינות כמו פיתה..

  10. להוסיף את הקובות לסיר בזמן רתיחה.

  11. ההכנת המרק:

  12. לחמם את השמן בסיר רחב ועמוק

  13. לאדות את הבצל ולהוסיף פפריקה, בהרט, רסק עגבניות ולטגן תוך כדי ערבוב..

  14. להוסיף את המים, סוכר, מלח, כל סוגי הלימון, פלפל שחור ושאר ירקות חתוכים וקצוצים

  15. לערבב היטב ולהביא לרתיחה.

  16. להוסיף את קציצות הקובה לסיר המרק ולבשל כשעתיים נוספת מעל אש קטנה..

  17. *או להעביר ללילה על הפלטה *

  18. להגיש חם