לחמניות בציפוי חמניה
מאת: יפה וקס ברקו, פורסם: 23/02/2021 | 08:12
תקציר המתכון:
יאמי
קטגוריה: לחמים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
המידה בכוס חדפעמי
-
בקער המיקסר שמים
-
כף שמרים
-
2 כפות סוכר
-
חצי כוס מים חמימים
-
מערבבים קלות עלידי ניעור
-
הקערה מצד לצד
-
מוסיפים מעל 4 כוסות קמח
-
ומתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה
-
כוס מים חמימים
-
לשים כ4 דקות ומוסיפים בהדרגה
-
2 כפות שמן וכפית מלח
-
ולשים 4 דקות נוספות
-
מתפיחים כשעה
-
מחלקים ל8 כדורים
אופן הכנה
-
כל כדור מרדדים לצורת אליפסה
בעובי כ 2 ס'מ בערך
ועם קורצן מתאים מטביעים
את הצורה בבצק
שמים את הלחמניות
בתבנית מרופדת
מתפחים 20 דקות נוספות
מורחים ביצה ומפזרים
מעל גרעיני חמניה
180 מעלות
כ25/30 דקות
נ.ב
אם אין קורצן
לחלק ל10 כדורים
ולעצב ללחמניה עגולה