עלי גפן
מאת: יפה כהן, פורסם: 22/02/2021 | 15:43
תקציר המתכון:
טעים בטרוף אורז עם פרות יבשים
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
חומרים
-
שתי כוסות אורז
-
פטרוזליה
-
כוסברה
-
שמיר
-
( חצי חבילה מכל ירק)
-
חצי כוס צימוקים קטנים
-
שמונה שזפים קצוצים
-
שלוש בצל
-
שתי כפות רסק עגבניות
-
כף אבקת לימון
-
פילפל מלח כמון כורכום
-
מערבבים עם קצת שמן מוסיפים את
-
הבצל המטוגן לכל התערובת של התבלינים
-
לרוטב
-
כף רסק עגבניות שמן פילפל כמון כורכום שתי כוסות מים לערבב הכל ולישפוך על העלים שסידרנו בסיר
-
לוקחים שתי כפות חומץ ומפזרים מעל
-
העלים
אופן הכנה
-
סידור הסיר
-
בתחתית מפזרים את העלים שלא השתמשנו ( קרועים) ומעל את העלי הגפן המגולגלים מעל לשים צלחת כדי להפעיל לחץ על העלים או מכסה יותר קטן מהקוטר של הסיר ולכסות מעל עם המכסה של הסיר כשהסיר מתחיל לירתוח להנמיך את הלהבה בערך 4 שעות אם אין נוזלים אפשר להוסיף מים רותחים לפי הצורך בהצלחה!!