לןגן

"הכי פשוט והכי טעים" עוגיות סבתא לאה בציפוי סוכר

מאת: לאה מאיר, פורסם: 22/02/2021 | 12:21
"הכי פשוט והכי טעים" עוגיות סבתא לאה בציפוי סוכר

תקציר המתכון: עוגיות פריכות, נחטפות, נמסות בפה, מתכון קל, מהיר, מושלם להכין עם הילדים/נכדים, וכן אפשר גם "ללא גלוטן" וגם ב"פסח".

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק העוגיות

לרידוד הבצק

אופן הכנה

  1. הכנת בצק העוגיות...

  2. שמים במעבד מזון עם להב פלדה את הנטורינה או המחמאה או החמאה, קמח, קורנפלור, אבקת סוכר, סוכר וניל, מלח ומעבדים לתערובת פירורית במרקם של חול ים

  3. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שנוצרים גושים גדולים, אם הבצק מסרב להתאחד ויבש יש להוסיף 1-2 כפות מים קרים בהדרגה

  4. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ולשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד, ממליצה לא ללוש יותר מדי את הבצק זה פוגע במרקם שלו

  5. עוטפים בניילון נצמד, משטחים לצורת דיסקית, מכניסים למקרר ומקררים כשעה לפני השימוש

  6. מוציאים את הבצק אחרי שעה מהמקרר למשטח מקומח ומרדדים לגודל 4-5 מ"מ, מפזרים מעט סוכר על החלק העליון של הבצק ועוברים בעזרת במערוך להדבקת הסוכר לבצק

  7. קורצים עוגיות בעזרת קורץ עוגיות שאוהבים ומסדרים במרווחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה

  8. מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות

  9. מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות עד שדפנות העוגיות מזהיבות מעט

  10. מקררים היטב ומגישים, שומרים את העוגיות בכלי אטום עד שבועיים

  11. טיפ... ממליצה לרדד את הבצק על נייר אפייה מקומח קלות, ככה העוגיות לא נדבקות (ראו תמונה).

  12. זהו מוכן! כדאי נסו, המתכון מושלם להכין עם הילדים

  13. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה