מרק עדשים ירוקות
מאת: יפה רייפלר, פורסם: 22/02/2021 | 03:34
קטגוריה: מרקים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
3 כפות שמן/שמן זית
-
1 בצל קצוץ דק דק
-
1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות
-
1 גזר קלוף וחתוך לטבעות דקות וחצויות
-
1 גבעול סלרי עלים
-
1 גבעול סלרי מנוקה ופרוס.(ללא עלים)
-
250 גרם עדשים ירוקות (שטופות ומושרות)
-
1 כפית חוואג' למרק
-
1/2 כפית פלפל שחור
-
1כפית כמון
-
1 כף קמח מדולל בחצי כוס מים
-
1 כף א.מרק
-
מלח לפי הטעם
-
כ-1/2 2- 3 ליטר מים
אופן הכנה
-
אופן ההכנה
-
לחמם בסיר את השמן ולטגן קלות את הבצל עד השחמה.
-
להוסיף שאר ירקות תפו"א, גזר, סלרי ולערבב..
-
להוסיף מים ולהביא לרתיחה.
-
להוסיף את העדשים, קמח מדולל, לתבל ולערבב היטב.
-
להנמיך את הלהבה ולבשל כשעה.