לןגן

מרק עדשים כתומות

מאת: איילת שלמה, פורסם: 17/02/2021 | 12:07
מרק עדשים כתומות

תקציר המתכון: מרק טעים ומהיר שמלווה אותנו כל חורף....

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שוטפים את העדשים היטב ומסננים מנוזלים.

  2. בסיר רחב מטגנים בצל עד הזהבה ומוסיפים את העדשים מערבבים כ 2 דקות שלא ידבק בתחתית. מוסיפים כ 6 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

  3. מתבלים ומוסיפים את תפוחי האדמה ומרתיחים עד ריכוך. מנקים את הקצף שמצטבר. טועמים ומתקנים תיבול.

  4. המרק מתבשל מהר יחסית כ20 -30 דקות ומסמיך. אפשר להשאיר את חתיכות תפוח האדמה שלמות או למעוך אותם עם מועך פירה בתוך הסיר.

  5. בהצלחה ובאהבה איילת❤