לןגן

קציצות בשר ברוטב עגבניות

מאת: רחלי שכטר, פורסם: 15/02/2021 | 21:00
קציצות בשר ברוטב עגבניות

תקציר המתכון: קציצות של ילדים

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה את הבשר טחון + בצל אחד קצוץ דק + חופן פטרוזיליה קצוצה דק + מלח פלפל ו 2 כפות שמן וללוש לפחות חמש דק (חשוב על מנת שיצאו רכות) ולהניח בצד שהטעמים יתפסו

  2. נחמם שמן בסיר ונזהיב בצל קצוץ

  3. נחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ונוסיף לטיגון

  4. נוסיף תבלינים - כפית שטוחה פפריקה מתוקה, חצי כפית אבקת מרק, חצי כפית סוכר, חצי כפית מלח ולערבב כדקה שיפתחו הטעמים של התבלינים

  5. להוסיף כף של רסק עגבניות ולערבב

  6. להוסיף מים לסיר עד גובה 3 סמ בערך (שיהיה בגובה הקציצות שתגלגלו, לא פחות ולא יותר) ולחכות עד לרתיחה

  7. בנתיים נגלגל קציצות מהבשר הטחון וכשהרוטב עגבניות מבעבע - נזרוק לסיר את הקציצות.

  8. נקצוץ סלרי ומעט פטרוזיליה - ונוסיף לרוטב

  9. ננמיך לאש קטנה ועם מכסה פתוח ניתן לקציצות להתבשל לפחות חצי שעה/שעה על האש הכי נמוכה עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך יפה.

  10. לטעום ולשפר טעמים

  11. בתיאבוןןן