לןגן

מתכון לאריסה חמין טריפוליטאי (עם קצת טיפים שלי שמקפיצים את המנה)

מאת: אוראל ריצ'לנד, פורסם: 11/02/2021 | 22:33
מתכון לאריסה חמין טריפוליטאי
 (עם קצת טיפים שלי שמקפיצים את המנה)

תקציר המתכון: מתכון לחמין חיטה טריפוליטאי (אריסה)

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אז איך מכינים אריסה חמין חיטה טריפוליטאי? 1)

  2. שוטפים את החיטה, מסננים ובוררים. שמים בסיר את השמן ומטגנים את השום עד לריכוך (נזהרים שלא לשרוף אותו) מוסיפים את הפפריקה, המלח והעגבניות ומבשלים כ-3 דקות. 2)

  3. מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שמשחים מעט מכל הצדדים. מוסיפים את הירקות ואת החיטה השטופים ומערבבים היטב את כל המרכיבים יחד בסיר. 3)

  4. מוסיפים את המים עד לכיסוי כל המרכיבים, את רסק העגבניות והביצים הקשות (לאחר בישול), מוסיפים פפריקה ופלפל שחור ומערבבים מעט. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשעה עם מכסה, על להבה קטנה. 4)

  5. מחממים את התנור לחום של 100 מעלות. לאחר שעה של בישול טועמים, מוסיפים עוד מלח לפי הצורך ועוד מים אם צריך (החיטה סופחת נוזלים וצריך לבדוק שיש מספיק נוזלים בסיר), ומעבירים לתנור ללילה שלם, עד שהבשר רך ומתפרק והחיטה רכה ונימוחה.