לןגן

בשר עם חצילים-אינגריי

מאת: דליה חכימיאן לוי, פורסם: 11/02/2021 | 16:55
בשר עם חצילים-אינגריי

תקציר המתכון: תבשיל המורכב בשכבות אחת של עגבניות בצל בשר וחצילים -נלווה לזה אורז לבן הטעם חמוץ מתוק

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מטגנים בסיר גדול ורחב את הבצל עד להשחמה , מוסיפים את העגבניות ואת השום ,(פלפל חריף) פפריקה ופלפל שחור כל זה על להבה נמוכה עד שהעגבניות רכות ואין יותר נוזלים.לערבב מדי פעם שלא ייחרך

  2. מוסיפים את הבשר , הסוכר ,הלימון, א. מרק עוף וכ-1/2 כוס נוזלים (את הנוזל להוסיף בהדרגה בהתאם לצורך –לא צריך להיות הרבה נוזלים בסופו של דבר)וממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד לרתיחה , מנמיכים ומממשיכים לבשל את הכל יחד עד שהבשר מבושל היטב וקיבל טעמים .

  3. לא לפני שבודקים את הטעם –הטעם חמוץ מתוק –אין מלח בתבשיל יש א. מרק העוף.

  4. מעבירים הכל לתבנית חסינת אש ומעל התבשיל מסדרים את החצילים המטוגנים מכסים בניר כסף .

  5. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לעוד כ-10-15 דקות שהחצילים יקבלו את טעם התבשיל ומגישים.

  6. בתאבון

  7. ד.ל.