תקציר המתכון: התבשיל עשיר בטעים ברוטב עגבניות ובצל -אוכלים אותו בצמוד לאורז לבן ניתן לראות אופן ההכנה בערוץ היוטיוב של דליה לוי https://youtu.be/hW9E2Pm47dU
קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
1. מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן עד שמתרכך ושמזהיב, מוסיפים את פרוסות השום את רצועות העגבנייה
וממשיכים לטגן מוסיפים את הפלפל החריף ( לא חייב),כורכום ,פלפל שחור פפריקה אדומה וממשיכים לערבב. עד
שנשארים מעט נוזלים הכל על אש נמוכה שלא ייחרך
2. מוסיפים את מיץ הלימון , הסוכר ,א. מרק עוף מערבבים עוד קצת על האש בודקים את הטעם ומתקנים אם צריך
(יש להגיע למצב חמוץ מתוק)לא נשארים הרבה נוזלים
3. בינתיים מטגנים קלות את הדגים .(טובלים בקמח ומעט פפריקה)
4.בתבנית פיירקס או כל כלי המתאים לתנור מסדרים את רוטב הבצל עם העגבניות , מעל מסדרים את הדגים, ומעל
את העגבניות הפרוסות .
5. מעל העגבניות מפזרים מעט מלח גס ומכניסים לתנור בחום גבוהה עד להשחמה של העגבניות
• אין צורך במלח באבקת המרק יש מלח.
בתאבון
תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי
אופן ההכנה בערוץ היוטיוב של דליה לוי https://youtu.be/1XrPtuRu370