לןגן

עלי גפן עם עופות וקישואים!

מאת: ויאולט אבו, פורסם: 09/02/2021 | 23:56
עלי גפן עם עופות וקישואים!

תקציר המתכון: מתכון מחמתי.. ביום הראשן שהכנתי ידעתי שעלי גפן זה עם לימון אחרי שטעמתי את המתכון של חמתי הבנתי שעלי גפן קטנים עם עופות זה השילוב :)))

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מניחים עלי גפן בתחתית הסיר על מנת שהאוכל לא ישרף.מעל מניחים את העוף המחולק זורקים שיני שום שלמות..מניחים את הקישואים הממולאים באורז(מתובל בכורכום ,שמן,מרק עוף ומלח).ומעל הקישואים את העלי הגפן הממולאים באורז.

  2. מפזרת מעל מרק עוף,מלח ..מעל כל מה ששמתי אני מניחה עלי גפן ריקים ככה על מנת כשירתחו לא יפתחו ,ממלאה את הסיר לגובה של העלי גפן ומעל זה שמה צלחת גדולה ואפשר להניח על הצלחת משהו עם כובד לשעה הראשונה של הבישול (אני מניחה סיר קטן עם מלא מים) אחרי שעה מורידים את הצלחת וסוגרים את הסיר עם מכסה בודקים אם חסר מים ןהעלים לא מספיק רכים נוסיף עוד מים ונוסיף מרק עוף או מלח לפי הטעם

  3. מקסימום בישול של שעתיים אחרי שעה ,על אש נמוכה שעה נוספת . חשוב שהעלים יהיו ממש רכים ולא קשים.. והעלים הכי טובים מהעץ ישירות .. או עלים שנשמרו בבקבוק פלסטיק .