מקרוד
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 09/02/2021 | 11:29
קטגוריה: עוגיות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
*עוגיות סולת דבש ותמרים -מקרוד*
-
מהמטבח הטוניסאי
-
כוס מדידה חד פעמי חמה
-
3 כוסות סולת
-
3/4 כוס קמח
-
3/4 כוס שמן חם
-
1 כוס מיץ תפוזים
-
קליפת תפוז מגורדת
-
2 סוכר וניל
-
*למילוי:*
-
1 קופסא ממרח תמרים
-
כפית קינמון
-
1/2 כפית הל- אופציונלי
-
*לסירופ:*
-
1 כוס מים
-
2 כוסות סוכר
-
מיץ מחצי לימון
-
כמה טיפות זהר - אופציונלי
-
לבשל 10 דקות על הגז
אופן הכנה
-
לערבב את כל המצרכים לבצק רך ונעים
-
לתת לו לנוח רבע שעה
-
לחלק את הבצק ל- 3 כדורים
-
לרדד על נייר אפיה
-
למרוח בממרח התמרים
-
לגלגל לרולדה
-
לחתוך לפרוסות
-
ולטגן בשמן עמוק וחם עד להשחמה
-
לטבול כל עוגיה בסירופ לפזר סוכריות צבעונית
-
באהבה נועם זיגדון 💞