לןגן

ארטישוק ממולא בשר טחון עם אפונה

מאת: דורית אלישע, פורסם: 03/02/2021 | 15:17
ארטישוק ממולא בשר טחון עם אפונה

תקציר המתכון: חגיגי וקל להכנה

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לתערובת הקציצות- בשר טחון 2 בצלים קצוצים דק וסחוטים מנוזלים 2 שיני שום כתוש 1 ביצה קמח מצה מלח פלפל רבע כפית כורכום קורט תערובת לקציצות חצי צרורו פטרוזיליה קצוצה לערבב טוב ולהניח שעה במקרר את הארטישוט להשרות במים רתוחים 15 דקות למלא בשר טחון לטבול בביצה ולטגן עם 2 כפות שמן בשני הצדדים בסוטז לחמם שמן ולטגן 4 שיני שום קצוץ להוסיף כפית וחצי כורכום חצי כפית פפריקה מתוקה רבע כוס לימון סחוט כף מחוקה סוכר 2 כוסות מים מלח פלפל לפי הטעם לתת רתיחה ולהנמיך להבה להוסיף את הארטישוק הממולא לכסות את הסיר חצי שעה בישול לשטוף את האפונה ולסנן להוסיף לסיר לעוד בישול של 15-20 דקות