לןגן

חלת שבת

מאת: לבשל מהמטבח של מומי, באהבה, פורסם: 29/01/2021 | 16:40
חלת שבת

תקציר המתכון: חלת השבת המהממת שלי🔥

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להניח את כל רכיבי הבצק בקערת המיקסר. בעזרת וו לישה, ללוש במהירות נמוכה, כשלוש דקות או עד לקבלת בצק אחיד. להגביר למהירות בינונית וללוש עוד כשבע- שמונה דקות עד אשר הבצק נפרד מדפנות הקערה, נאסף סביב וו הלישה ומתקבל מרקם חלק. לכסות את הקערה ולהניח בטמפרטורת החדר כ- 20 דקות. לחלק את הבצק למספר הכדורים לפי הצורה שתרצו, שווים בגודלם. לכדרר כל יחידת בצק לכדור חלק ולהניח על גבי המשטח. לכסות ולהניח למשך חצי שעה בטמפרטורת החדר. לרדד כל כדור לעלה ארוך וצר ולגלגל לרצועה ארוכה. לקלוע. להניח את החלות על תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה. לחמם תנור לחום 170 מעלות בתכנית חום עליון תחתון. או טורבו. להבריש את החלות בביצה הטרופה, עם מעט סילאן ולפזר שומשום/קצח/מלח גס. להתפיח עד הכפלת הנפח. כשעה. לאפות כ 20-25 דקות בחלקו התחתון של התנור. החלה מוכנה כאשר היא זהובה בתחתית. בהצלחה ובתאבון 💖

  2. לצפייה בסרטונים להכנת החלות ואיך קולעים, חפשו בפייסבוק-

  3. לבשל מהמטבח של מומי, באהבה 💖