לןגן

כיסונים/ורניקס

מאת: לבשל מהמטבח של מומי, באהבה, פורסם: 27/01/2021 | 21:36
כיסונים/ורניקס

תקציר המתכון: יש כמה "פרוייקטים" שתמיד רציתי לעשות. אחד מהם.. יש לי בן שמאד אוהב את זה וסוף סוף בוצע💪 הייתי רוצה גם, שעוד מישהו יטעם, (מומי שלי היקר, בעלי ז"ל ) אך לצערי, רק געגועים וזכרונות נותרו🙄 מתכון של כל סבתא, זכרון ילדות💖 כיסונים/ורניקס, במילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן🥠 חלק מהכיסונים, הוכנו במכשיר, חלק ללא, על מנת להמחיש למי שאין. חלק בושלו במים וחלק טוגנו. הבצק נעים למגע, כיף לעבוד איתו. בשלב מסוים עייפתי.

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למילוי

לבצק

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצלים ומטגנים בחמאה על אש נמוכה, עד שהם מתרככים ומשחימים, כ-50 דקות (אל תתפתו להגביר את האש, כדי שהבצלים לא יישרפו). מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים להם חמאה, מלח, פלפל וחצי מהבצלים המטוגנים. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, הביצים, השמן, המלח ומי הבישול של תפוחי האדמה. לשים כ-5 דקות, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. מניחים על כל עיגול כפית מהמלית ומקפלים לשניים. מהדקים את השוליים במזלג. מרתיחים סיר גדול עם מים ומכניסים את הכיסונים. לאחר שהם מתחילים לצוף ממתינים עוד כ-10 דקות ופחות, ומוציאים. חלק מהכיסונים, מטגנים במחבת עם חמאה וקצת מים, או בשמן עמוק (כמוני) ומגישים עם בצל מטוגן. בהצלחה ובתאבון 💖

  2. חפשו בפייסבוק- לבשל מהמטבח של מומי, באהבה 💖