לןגן

מוסקה מהמטבח העיראקי

מאת: נועם זיגדון, פורסם: 27/01/2021 | 13:21
מוסקה מהמטבח העיראקי

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למלית

לרוטב

אופן הכנה

  1. פורסים את החצילים לפרוסות בוזקים עליהם מעט מלח משהים כחצי שעה וסוחטים

  2. טובלים את החציל בקמח אחר כך בביצה טרופה ומטגנים משני צדדים

  3. מטגנים את הבצל עם מעט שמן מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי טיגון עד שמתקבלת תערובת מפוררת אפרפרה

  4. מוסיפים את התבלינים והפיטרוזליה מערבבים

  5. מסדרים בתבנית פרוסות חצילים מעל מניחים את כל הבשר ומהדקים

  6. מסדרים על מלית הבשר פרוסות עגבנייה ומעל את יתר פרוסות החצילים.

  7. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרים הרוטב ויוצקים על פני החצילים כך שיצפו אותם בשכבה אחידה

  8. מכסים בנייר כסף ( אפשר גם בלי )

  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180° אופים כ-30 דקות עד לקבלת מרקם אחיד ושחום

  10. באהבה נועם זיגדון 💞