לןגן

פאי פיצוחים מתוק

מאת: רוזי סאסי, פורסם: 24/01/2021 | 19:44
פאי פיצוחים מתוק

תקציר המתכון: פאי מתוק במיוחד לט"ו בשבט ולכל ימות השנה 🍯

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למילוי הפיצוחים

אופן הכנה

  1. בקערה לערבל במיקסר את החמאה ואבקת הסוכר, להוסיף קמח וביצה עד שהקמת מתגבש והופך לבצק.

  2. לעטוף בשקית ניילון ולהכניס למקרר כשעה וחצי.

  3. לשמן תבנית פאי בגודל 26, לרדד את הבצק שיהיה גדול יותר מהתבנית ולסדר בתבנית.

  4. להצמיד את הבצק לתבנית ולחתוך את שאריות הבצק.

  5. לחורר את הבצק עם מזלג, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לעשר דקות.

  6. אופן הכנת המלית : להכניס את החמאה בסיר, סוכר חום, דבש והאגוזים המתוקים ולערבב עד שהסוכר נמס.

  7. להקציף את השמנת מתוקה לקצף יציב ולהוסיף את הפיצוחים הקלויים ולערבב היטב.

  8. למזוג את התערובת על הפאי ולהכניס לתנור לעשר דקות.

  9. בתיאבון😘