לןגן

בריוש קינמון בטעם וריח משגעים

מאת: אורית לוי, פורסם: 24/01/2021 | 10:10
בריוש קינמון בטעם וריח משגעים

תקציר המתכון: מתכון שעופר בעלי הכין, כל הבית התעלף מעונג

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למלית קינמון

לציפוי

אופן הכנה

  1. למילוי:

  2. לערבב בקערה את החמאה המומסת עם הסוכר היטב כ- 2 דקות.

  3. להוסיף את הקינמון ולערבב 2 דקות נוספות עד שמתקבל ממרח חלק.

  4. להניח בצד עד השימוש.

  5. לבצק:

  6. במיקסר עם וו לישה לערבב את כל המרכיבים במהירות איטית 10 דקות.

  7. להגביר למהירות בינונית ל- 3 דקות נוספות.

  8. לכסות בניילון נצמד ולהתפיח שעה.

  9. הכנת המאפה:

  10. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט למלבן ארוך ורחב.

  11. מורחים את מלית הקינמון על הבצק כמעט כולו.

  12. מקפלים צלע תחתונה של הבצק עד האמצע ומקפלים את הצלע העליונה על התחתונה ונוצר מלבן ארוך ודק.

  13. מרדדים מעט.

  14. חותכים את הבצק למלבנים קטנים.

  15. כל מלבן חותכים 2 חתכים מלמטה אך לא עד למעלה (משאירים רווח בצק שלם בסוף כל מלבן.

  16. קולעים צמה קטנה משלושת החתכים ומגלגלים את הצמה פנימה בעדינות מהחלק התחתון לעליון.

  17. מניחים את המאפה המגולגל בתוך תבנית מאפינס מנייר / קרטון או סיליקון משומנת.

  18. מחממים תנור ל- 180 מעלות טורבו.

  19. מתפיחים את הבצק בתבניות חצי שעה.

  20. מורחים ביצה, מפזרים גבישי סוכר אם יש ואופים כ- 20 דקות עד שמשחים.

  21. בזמן שהמאפים בתנור מרתיחים בסיר קטן כוס וחצי סוכר, כוס מים וטיפה מיץ לימון.

  22. לאחר הרתיחה סוגרים את הגז ונותנים להתקרר עד השימוש בסירופ.

  23. מוציאים מהתנור ובעודם חמים מוזגים סירופ סוכר.

  24. בתיאבון ♥