תקציר המתכון: זה מתכון של חברה שלי מגרמניה. היא בלחץ זמן כל הזמן, אבל לפעמים יוצאת לפיקניק עם המשפחה ו... - הנה כאן עוף שלם (מפורק) על האש, התאמתי את המתכון למה שיש להשיג בשוק בתל אביב. אה... בעצם זה דומה למנגל הרגיל שלנו. רק הרוטב יותר טוב. לדעתי. בארץ מפזרים את התבלינים, בלי לערבב אותם לרוטב לפני זה. לשיקולכם.
קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
לערבב את כל החומרים של הרוטב ולמרוח אותם בידיים על כל חלקי העוף - רצוי לפחות שעה לפני הצליה, שיספג. אפשר לשמור במקרר
אחרי שמתמקמים ומארגנים את המנגל, כשהפחמים לוחשים, שמים את העוף על המנגל ושרים עם או בלי גיטרה, אקורדיון או בנג'ו. אני שמה עליו סיר ישן הפוך, זה פטנט בדואי ישן. למדתי אותו ממי שהיה הבוס שלי בימים הקדומים שלי בסיני.
רצוי לשים עם העוף על האש בצלים חומים יבשים גדולים. חצי בצל לכל סועד. זה מטעם פשוט והכרחי.
מדי פעם בודקים מה המצב, גם הריח מבשר שהגיע הזמן - ואז הופכים את העוף ואוכלים את המנות הראשונות.
כשהעוף מוכן, מורחים עליו שוב את הרוטב וכל סועד יכול לשפוך על המנה שלו עוד רוטב. אפשר גם לטבול את הבצלים ברוטב.
בתיאבון. עכשיו אין מוסיקה ברקע אז מדליקים את הרדיו או אום כולתום - אינתה עומרי, ברקע...
כמובן - סלטים, עראק, ירקות על האש, פרי העונה למנה אחרונה עם הקפה השחור המהביל... - תחי המהפכה!