לןגן

פיתות

מאת: רוזי סאסי, פורסם: 23/01/2021 | 14:10
פיתות

תקציר המתכון: פיתות ביתיות

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכניס את כל החומרים יחד וללוש היטב (אפשר גם במיקסר) עד ליצירת בצק רך ונעים.

  2. להכין מבצק כדור ענק ולשמן אותו מעט.

  3. לכסות את הבצק ולהתפיח בערך שעה, עד שהבנק הכפיל את נפחו.

  4. לקמח משטח עבודה ולחלק לכדורים.

  5. בעזרת מעורך לרדד את הבצק לעיגולים (כמו פיתה) לכסות במגבת ולהתפיח עוד כ-15 דקות.

  6. לחמם תנור 280 מעלות (לא טורבו) באמצע התנור כאשר התבנית מתחממת ללא נייר אפייה.

  7. להניח את הפיתות בערך 4-5 דקות עד שהפיתות מתנפחות ומזהיבות.

  8. להוציא על רשת ולצנן.

  9. בתיאבון😍