תקציר המתכון: כאשר קר בחוץ הגיע זמן למנה מחממת
קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
משרים 250 גר גריסי פנינה ו250 גר שועית לבנה כמה שעות לפני תחילת הבישול.
3 בצל קצוץ בכף וחצי שמן מטגנים עד שיהפוך לשקוף. מוסיפים:
2 כפות סילן.
בשר 3 חתיכות יפות אסאדו,
3 עצמות מח,
1 קג בשר גולש .
4 שינים שום קצוצים.
תפוח אדמה לפי מספר הסועדים.
מערבבים תבלינים :
1 כף מרק עוף, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית פלפל שחור טחון, 1 כפית כורכום , 1/2 כפית כמון. מוסיפים את התבלינים . מוסיפים 3 כוסות מים .
מביאים לרתיחה.
מוסיפים גריסים ושועית (אני ממקמת בשני צדדים של הסיר ולא מערבבת.
מוסיפים קישקע (לא חובה אבל עדיף ) מוסיפים ביצים לפי מספר הסועדים.
מכסים הכל במים .
מביאים לרתיכה .
בישול כ20 דקות על הגז.
טועמים אם חסר תבלינים (מלח או פלפלפ).
תנור ל100°.
לילה שלם לפחות 12-15 שעות.