לןגן

חמין ללא חיטה

מאת: לודמילה קופסטייטיס קושניר, פורסם: 23/01/2021 | 07:39
חמין ללא חיטה

תקציר המתכון: כאשר קר בחוץ הגיע זמן למנה מחממת

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. משרים 250 גר גריסי פנינה ו250 גר שועית לבנה כמה שעות לפני תחילת הבישול.

  2. 3 בצל קצוץ בכף וחצי שמן מטגנים עד שיהפוך לשקוף. מוסיפים:

  3. 2 כפות סילן.

  4. בשר 3 חתיכות יפות אסאדו,

  5. 3 עצמות מח,

  6. 1 קג בשר גולש .

  7. 4 שינים שום קצוצים.

  8. תפוח אדמה לפי מספר הסועדים.

  9. מערבבים תבלינים :

  10. 1 כף מרק עוף, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית פלפל שחור טחון, 1 כפית כורכום , 1/2 כפית כמון. מוסיפים את התבלינים . מוסיפים 3 כוסות מים .

  11. מביאים לרתיחה.

  12. מוסיפים גריסים ושועית (אני ממקמת בשני צדדים של הסיר ולא מערבבת.

  13. מוסיפים קישקע (לא חובה אבל עדיף ) מוסיפים ביצים לפי מספר הסועדים.

  14. מכסים הכל במים .

  15. מביאים לרתיכה .

  16. בישול כ20 דקות על הגז.

  17. טועמים אם חסר תבלינים (מלח או פלפלפ).

  18. תנור ל100°.

  19. לילה שלם לפחות 12-15 שעות.