לןגן

פיתות תימניות אסליות

מאת: נעמת פאני סויסה, פורסם: 21/01/2021 | 16:52
פיתות תימניות אסליות

תקציר המתכון: פיתות של נועם

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. *פיתה תימנית במחבת גריל* כוס מדידה חד פעמית חמה אפשר לאפות בתנור ב-200° בתוכנית גריל 1 ק”ג קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית או 50 גרם שמרים טריים 1 כף שטוחה סוכר 1 כף גדושה מלח 3-1/2 כוסות מים חמימים (800 מ"ל) ללוש לבצק אחיד להתפיח חצי שעה או עד שיכפיל נפח ללוש שוב להוריד אוויר להתפיח שוב חצי שעה לחלק את הבצק ל-10 כדורים להניח על משטח מקומח לחמם את הגרילר לפזר בחלק התחתון מעט קמח לפתוח כל כדור לפיתה בעזרת ידיים רטובות עם מעט מים להכניס לגריל לכסות את הסיר לבשל 2-3 דקות עד שמשחים להוציא את הפיתה ולכסות במגבת בהצלחה נועם זיגדון 💞